Ontdek de Delta­werken­route
Zuidwest Nederland 1 - 3 dagen
Routeboek

Het thema van deze routes is de Watersnoodramp van 1953 en de bouw van de dertien robuuste Deltawerken. Het arrangement bestaat uit het Delta Routeboek, dit is een boek waarin u leest over de Watersnoodramp, maar ook over de aanleg en de functie van de Deltawerken. Alle 13 Deltawerken vindt u hierin terug, evenals een korte weergave van de 3 bijbehorende routes.

De totale route langs de Deltawerken is namelijk opgedeeld 3 routes, de Zeeland route, de Zuid-Holland route en de Noord-Brabant route. Op elke route vindt u naast de Deltawerken ook bijzondere of interessante locaties om even te verblijven en leuke plekjes om iets te nuttigen.

 
Routes
 
Zeeland route

Deze route van 185 km is de meest recreatieve route. U trotseert op deze route de 7 km lange Zeelandbrug en komt langs de stranden, kleine kernen en toeristische trekpleisters zoals Deltapark Neeltje Jans. Op deze route passeert u 5 deltawerken en het Watersnoodmuseum, waar de herinnering aan de ramp in beeld wordt gebracht.

Zuid-Holland route

Deze route van 205 km is een meer stedelijkere route. Op deze route passeert u 4 deltawerken en komt u langs Kinderdijk, waarbij een bezoek aan de molens zeker een aanrader is. Ook het Keringshuis bij de Maeslantkering is een leuke locatie om te stoppen.

Noord Brabant route

Op deze route komt u langs 4 deltawerken. U rijdt over twee uitgestrekte dammen, langs mooie uitkijkpunten en een van de kleinste deltawerken de Batse Spuisluis. Het oude vestingstadje Willemstad zal u verrassen, evenals de diverse horecagelegenheden.

Bij elke route krijgt u korting coupons mee voor leuke extra’s op de routes.

Kosten

Kosten Ontdek de Deltawerkenrouteboek € 15 incl. 1 route. Extra route € 5.

De routes kunnen ingeladen worden op uw eigen navigatie. Heeft u geen navigatie, dan kunt u deze ook bij ons huren, zie hiervoor de verhuurpagina. Zonder navigatie zijn deze routes ook prima te rijden, want per route is er een volledig uitgeschreven route beschikbaar.

Ontdek, proef en geniet, het Zuidwestelijke Deltagebied!

Wilt u een volledig arrangement waarin u in 3 dagen de 3 routes allemaal kunt rijden inclusief overnachtingen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en het doornemen van uw wensen.

Lees meer of neem contact op